fallback

Червените искат забрана да се строи на плажове

В списъка на опозицията попадат 10 територии.

17.01.2013 | 17:16

Налагане на забрана да се строи в десет места край морето предложиха днес червени депутати. Ще бъде внесено искане за създаване на временна парламентарна анкетна комисия, която да обсъди налагането на мораториум край Иракли, Карадере, Камчийски пясъци – Шкорпиловци, Дуранкулашко езеро – Света Ана, Крапец, Шабленски езера, Корал, Аркутино, Дюни и Маслен нос.

Социалистите ще настояват още бъдещата комисия да задължи Министерството на регионалното развитие и благоустройството да създаде специализирани карти, които да обхванат всички плажове, пясъчни дюни, езера, лагуни.

Непрекъснато правителството, с различни ходове, се опитва да създаде впечатление, че законодателството не е достатъчно. Ако изпълнителната власт следва наредбите, нямаше да бъдат допуснати тези безобразия по Черноморието, като в Несебър или Иракли, смята депутатът Димчо Михалевски.

От партията на Станишев подкрепиха предложение на екоорганизации за създаване на национален парк "Българско Черноморие", в който ще попаднат както плажовете, така и прилежащи терени на 350 метра от брега, езера, влажни зони. Идеята според министъра на околната Евдокия Манева ще бъде трудно реализирана.

fallback
Още от България
fallback