fallback

"Булсатком" получи лиценз за мобилен оператор

Дружеството ще започне да предлага услуги още тази година.

11.01.2013 | 17:46

Лиценз за четвърти мобилен оператор получи компанията "Булсатком". 19 млн. лева са платени за издаване на разрешителното, съобщи днес  председателят на Комисията за регулиране на съобщенията  Веселин Божков . Дружеството ще започне да предлага мобилни услуги още преди края на 2013.

Междувременно продължава търговският спор между "Булсатком", bТV и ТV7 по повод поискана по-висока отстъпка от абонаментната такса за разпространението на програмите. Двете медии обвиниха дружеството, че укривало броя на абонатите и по този начин ги ощетявало.

В спора се включи днес и Българската асоциация на кабелните и комуникационните оператор , която настоява за ясна позиция на държавата в защита на потребителите.

Булсатком АД е с капитал 1490000 лева. Съдружници са Максим Заяков, Пламен Генчев,Николай Колев, Богдана Иванова, Тинко Тотев. Седалището е в София, ул. "Магнаурска школа" 15, показва справка в "Дакси". Предмет на дейност: изграждане, използване, поддържане и развитие на обществени електронни мрежи; развойна, иновационна и консултантска дейност в сферата на електронните съобщения; рекламни и маркетингови услуги; търговско представителство и посредничество; транспортно-спедиторска дейност и логистика.

fallback
Още от България
fallback