"Булсатком" получи лиценз за мобилен оператор

Дружеството ще започне да предлага услуги още тази година.

11.01.2013 | 17:46
"Булсатком" получи лиценз за мобилен оператор

Лиценз за четвърти мобилен оператор получи компанията "Булсатком". 19 млн. лева са платени за издаване на разрешителното, съобщи днес  председателят на Комисията за регулиране на съобщенията  Веселин Божков . Дружеството ще започне да предлага мобилни услуги още преди края на 2013.

Междувременно продължава търговският спор между "Булсатком", bТV и ТV7 по повод поискана по-висока отстъпка от абонаментната такса за разпространението на програмите. Двете медии обвиниха дружеството, че укривало броя на абонатите и по този начин ги ощетявало.

В спора се включи днес и Българската асоциация на кабелните и комуникационните оператор , която настоява за ясна позиция на държавата в защита на потребителите.

Булсатком АД е с капитал 1490000 лева. Съдружници са Максим Заяков, Пламен Генчев,Николай Колев, Богдана Иванова, Тинко Тотев. Седалището е в София, ул. "Магнаурска школа" 15, показва справка в "Дакси". Предмет на дейност: изграждане, използване, поддържане и развитие на обществени електронни мрежи; развойна, иновационна и консултантска дейност в сферата на електронните съобщения; рекламни и маркетингови услуги; търговско представителство и посредничество; транспортно-спедиторска дейност и логистика.