fallback

Неустойки при предсрочно отказване от оператор

SMS ще предупреждава абонатите, когато говорят в роуминг.

09.01.2013 | 14:56

При предсрочно отказване от мобилен оператор потребителите ще бъдат задължени да плащат като неустойки половината от месечните такси до изтичане на договора, съобщи днес транспортният министър Ивайло Московски. Новото изискване ще влезе в сила с промени в Закона за електронните съобщения. В момента при отказване абонатите са задължени да платят пълния размер, показа допитване на Bulgaria On Air до трите телекома.

Потребителите вече ще бъдат предупреждавани със SMS, когато се сменя операторът, гласи друга поправка в закона. "Промяна е много важна както за хората, които пътуват в чужбина, така и за живеещите в пограничните райони, където понякога е по-силен сигналът на чуждия оператор. Хората без да знаят  водят разговори от територията на България в режим на роуминг и плащат по-скъпо". Ако не изпратят предупредителното съобщение, глобата е 10 000 лева, предупреди министърът.

Московски не очаква мобилните оператори да хитруват, защото било в техен интерес клиентите да са доволни от обслужването.

 

fallback
Още от България
fallback