fallback

Управляващите подкрепят референдум за пушенето

Според Красимир Велчев трябва да се търси консенсус в обществото.

09.01.2013 | 14:04

Управляващите приветстваха лансирана вчера идея на СДС за провеждане на референдум за пушенето в заведения. "Идеята "за" или "против" би била много по-полезна, отколкото за АЕЦ "Белене", коментира днес в парламента председателят на ГЕРБ Красимир Велчев.

Когато има такъв въпрос, трябва да се търси консенсус в обществото. Ако някой не е доволен от закон, например развитието на туризма, излизат определен протестиращи, блокират кръстовища. В същото време в пъти повече хора седят вкъщи и казват – нека си протестират, ние сме "за". Ето затова е референдумът, смята депутатът.

Режимът на тютюнопушенето се превърна в спекулация, в опит за извличане на дивиденти от някои политически партии, заяви председателят на Националния щаб на СДС Борис Марков. Подобно допитване най-уместно било да се проведе след изборите. "Възмутени сме от факта, че опозицията в лицето на БСП спекулира с темата за пушенето".

Пълната забрана за пушене в заведенията, влязла в сила през юни, остана непроменена, след като две парламентарни комисии преди Коледа отхвърлиха предложение за промяна на режима.

fallback
Още от България
fallback