fallback

Билетът за влак може да поскъпне

Искането е внесено за разглеждане в транспортното министерство.

09.01.2013 | 10:00

Билетът за влак може да поскъпне с пет процента, съобщи тази сутрин транспортният министър Ивайло Московски, който получил официално искане от БДЖ. В момента няколко дирекции на неговото министерство разглеждали предложението и скоро ще има взето решение. По думите на министъра най-вероятно екипът му ще удовлетвори желанието на превозвача.

Само преди седмица от холдинга обявиха, че не се предвижда повишаване на цените на билетите. Според Московски обаче дори с увеличението БЖД ще остане най-евтиният транспорт.

По повод приватизацията на БДЖ "Товарни превози" той заяви, че няма причини да се съмнява в професионализма на Агенцията по приватизация във връзка с предстоящата сделка. "Без да осигурим значително количество средства в дружеството, няма как да разплатим натрупаните - не от нас - 750 милиона лева задължения. В противен случай няма да има БДЖ".

Девет кандидати закупиха документация в конкурса за продажбата на дъщерното дружество. Подаването на обвързваща оферта и внасянето на депозит трябва да стане до 12 март.

fallback
Още от България
fallback