fallback

Магистрала "Марица" готова до ноември

Пътната агенция отваря офертите за разширяването на пътя София - Калотина.

08.01.2013 | 17:41

Целият участък на магистрала "Тракия" ще бъде завършен до юни, а "Марица" – до ноември, обяви днес на пресконференция шефът на Пътната агенция Лазар Лазаров.

Предстои да бъдат отворени и офертите за строителството на 32 километра на пътя от София до Калотина, срокът за подаване на документацията изтече на 7 януари. Трасето ще бъде завършено за 2 години. Индикативната стойност на проекта е 200 млн. лева без ДДС. 80% се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма "Транспорт" и 20% от държавния бюджет.

През 2013 екипът на Лазар Лазаров има тежката задача да ремонтира и виадуктите . Едното съоръжение на магистрала "Тракия" ще бъде ремонтирано от австрийската PORR Bau, а другото – от сдружение между "Геострой", "Мостремонт 97" и "Пътстрой 92" (последното е част от групата на "Геотехмин"). За ремонта от бюджета ще бъдат отпуснати 43 млн. лева. Агенцията обяви днес и ценовите оферти за надзор на проектиране на осемте допуснати кандидати. Детайлна справка за предложените оферти може да видите тук.

Коментар на Лазар Лазаров вижте във видео файла.

fallback
Още от България
fallback