Магистрала "Марица" готова до ноември

Пътната агенция отваря офертите за разширяването на пътя София - Калотина.

08.01.2013 | 17:41
Магистрала

Целият участък на магистрала "Тракия" ще бъде завършен до юни, а "Марица" – до ноември, обяви днес на пресконференция шефът на Пътната агенция Лазар Лазаров.

Предстои да бъдат отворени и офертите за строителството на 32 километра на пътя от София до Калотина, срокът за подаване на документацията изтече на 7 януари. Трасето ще бъде завършено за 2 години. Индикативната стойност на проекта е 200 млн. лева без ДДС. 80% се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма "Транспорт" и 20% от държавния бюджет.

През 2013 екипът на Лазар Лазаров има тежката задача да ремонтира и виадуктите . Едното съоръжение на магистрала "Тракия" ще бъде ремонтирано от австрийската PORR Bau, а другото – от сдружение между "Геострой", "Мостремонт 97" и "Пътстрой 92" (последното е част от групата на "Геотехмин"). За ремонта от бюджета ще бъдат отпуснати 43 млн. лева. Агенцията обяви днес и ценовите оферти за надзор на проектиране на осемте допуснати кандидати. Детайлна справка за предложените оферти може да видите тук.

Коментар на Лазар Лазаров вижте във видео файла.