fallback

Ружа Игнатова инвестирала у нас милиони от криптопирамидата

Тя и брат ѝ са издирвани от прокуратурата в САЩ за източване на милиарди долари

11.03.2019 | 18:01 Автор: Ивайло Николов

Прокуратурата в САЩ продължава да издирва Ружа Игнатова по обвинение за откраднати "милиарди долари" чрез фалшивата ĸриптовалута OneCoin.

Според официална информация на американското правосъдно министерство Игнатова и брат ѝ Константин са натрупали над 3 милиарда долара чрез измамите с криптовалута. Малка част от тази сума е инвестирана и в имоти в България. 

Официално Ружа Игнатова се издирва от 2017 година. Неофициално 40-метровата ѝ яхта "Давина", за 15 милиона евро кръстосвала Черно море цяло лято. 

Според финансови консултанти хората инвестирали във фалшивата криптовалута, трябвало да се усъмнят още в самото начало, заради високата първоначална вноска и обещанието да си върнеш инвестицията посредством вноската на други хора, а не от продажбата на продукти. Това е сигурен белег, че става дума за пирамида. 

Адресът на OneCoin в България е на емблематичния площад "Славейков" 6А. Сградата е закупена от Ружа Игнатова през 2014 година за 3.7 млн лв. Инвестициите ѝ в скъпо недвижимо имущество продължават само на метри от сградата на парламента с имот за 5 милиона евро. 

Година по-късно добрите идва ред на нова сделка със закупуването на сградата на знаковия в миналото ресторант "Крим" за 4.2 млн евро. От офиса в България никой не пожела да отговори на въпросът къде е дамата с над 3 млрд долара в банковата си сметка. 

Първоначалната цена на единица OneCoin била 0,50 евро. Само за две години стойността на фалшивата криптовалута достига 30 евро. Желаещи да си закупят от виртуалния продукт плащали от 150 до 50 хил долара. 

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback