Светило в очната хирургия идва у нас, за да помага на български пациенти

Два пъти годишно белгийският лекар Карл Клас оперира и дава констултации в столична клиника

09.03.2019 | 13:35 Редактор: Василена Василева
Светило в очната хирургия идва у нас, за да помага на български пациенти

Светило в очната хирургия идва у нас, за да помага на български пациенти. Два пъти годишно белгийският лекар Карл Клас оперира и дава констултации в столична клиника. Защо пациентите на офталмолога го наричат магьосник обаче?

Пионер в иновативната очна хирургия, спасил от слепота рекорден брой пациенти. Д-р Карл Клас отново е в страната ни, за да оперира заедно с българските си колеги в най-голямата очна клиника тук. Избрал мястото, заради условията. 

"Важно е да имаш опит, но от също толкова голямо значение е и екипът, с който работиш. И разбира се техниката, с която се работи. Много е важно клиниката да осигури всичко необходимо за един пациент преди, по време и след операцията. А благодарение на специализираната апаратура тук, ние можем да гарантираме наистина добро качество на работата", споделя медикът.

За качеството на работата на офталмолога гарантира и едно българско семейство. Малкият им син има проблеми със зрението. Отишли за консултация при д-р Клас, защото вече сами са се убедили, че той прави чудеса. 

За да гарантира максимална точност при прегледите на пациенти, клиниката е закупила специален апарат.  

Наличието на иновативна апаратура е едно от основните условия на д-р Клас, за да дойде да консултира и оперира тук. 

Докато е в София, белгийският лекар обучава и български офталмолози. 

В миналото българските пациенти на д-р Клас са ходили за преглед в Белгия. Сега обаче са улеснени, защото той идва два пъти в годината в столицата. 

А клиниката вече оперира своите пациенти по клинични пътеки на здравната каса.

Вижте още в репортажа!

Харесайте ни във Facebook ТУК.