Шествие за правата на жените за трета поредна година в София

Пострадали от насилие пък ще положат цветя пред Народното събрание

08.03.2019 | 07:42 Редактор: Тодор Петров
Шествие за правата на жените за трета поредна година в София

Българският фонд за жените е сред организаторите на Шествие за правата на жените, което за трета поредна година ще се проведе в София по случай Международния ден на жената - 8 март. Сборният пункт е пред Министерския съвет в 18 ч.

След изказванията на активисти и представители на организации, работещи по правата на различните групи жени, то ще продължи и премине през Парламента и ще стигне до площад "Орлов мост". Причината шествието да се състои на тематичния ден е да се даде гласност на съществуващите все още неравнопоставеност и дискриминация, основани на пола, в различните сфери на живота.

Пострадали от насилие пък организират полагане на цветя пред Народното събрание. Те призовават обществото да не забравя убитите жени и деца и да подкрепи всички насилвани жени. Приканват гражданите да положат цветя и пред областните управи, общините и кметствата в цялата страна, както и пред българските посолства и консулства по света. 

Организаторите на събитието символично поставят 8 искания пред българските институции за предприемане на реални действия за борба с насилието над жени и деца. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК