fallback

БДЖ пак променя разписанието на влаковете

Поради недоволство на пътниците от холдинга правят второ разместване.

03.01.2013 | 09:56

Част от влаковете ще се движат по променен маршрут от 3 януари, съобщиха от БДЖ. Някои ще имат допълнителни композиции, а други ще спират на по-голям брой гари. Ще има и такива, на които ще са удължени маршрутите.

Предстои пускането на още два влака между Пловдив и Асеновград, които ще се движат в сутрешните часове през работните дни от седмицата. Допълнителни влакове ще пътуват сутрин и от Враца до Червен бряг, както и между Шумен и Попово.

През следобедните часове ще бъдат пуснати още два допълнителни влака между Горна Оряховица и Плачковци. За жителите от населените места в участъка между Генерал Тодоров и Петрич, както и между Генерал Тодоров и Кулата, ще бъдат пуснати в движение общо 13 пътнически влака.

Това е втора промяна на разписанието от БДЖ. Първата смяна се случи преди Нова година, когато от управлението на компанията взеха решение да намалят броя на влаковете и часовете на тръгване от дестинациите, считащи се за по-нерентабилни. Заради нарасналото недоволство на пътниците, разписанието се променя още веднъж.

Засега не се предвижда скок на билетите.

fallback
Още от България
fallback