Катастрофа блокира магистрала "Тракия"

Дете е пострадало при сблъсък на две коли.

22.12.2012 | 16:37
Катастрофа блокира магистрала
Катастрофа блокира магистрала "Тракия"

15 километра опашка от чакащи коли се образува днес на магистрала „Тракия“. Причината е катастрофа на две коли при тунела "Траянови врата". След удара едната е изхвърчала през мантинелата в платното посока Пловдив. Пострадало е дете, което вече е настанено в болница в Пазарджик с наранявания, но без опасност за живота.

До пристигането на патрулката се е получило забавяне за движението, тъй като е била свободна само едната лента. Шофьори твърдят, че за един час - между 12:30 и 13:30 часа са успели да изминат 500 метрa. 

Движението е натоварено и по главен път Е-79 в участъка София-Кулата, съобщи агенция Фокус. Причината е катастрофа на моста преди Симитли. Въпреки образуваните задръствания, движението не е спирано.

Преминаването през проходите Предела и Папаз чаир е нормално. Опасност от падащи камъни има в района на Кресненското дефиле. От полицията призовават гражданите да шофират внимателно и със скорост, съобразена с пътната обстановка и натоварения трафик, да не предприемат рискови маневри и изпреварвания.