fallback

Павлова обещава чисти пътища за празниците

Тираджия блокира възлов път в знак на протест.

21.12.2012 | 12:51

Всички пътища ще бъдат отворени и почистени за празниците, обеща днес на пресконференция регионалният министър Лиляна Павлова.Проходите са отворени за движение, интензивно се чисти Хаинбоаз, откъдето минава основният трафик на тежкотоварните автомобили, каза щефът на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. Тираджия е блокирал пътя Шумен - Варна в знак на протест, че пътните власти не го пускат да продължи маршрута.

Отменено бедственото положение в Шуменско, но все още е тежка обстановката във Варна. Затворени са третокласните пътища с изключение на участъка Шумен - Търговище, по който е забранено движението на автомобили над три тона и половина тона, колите трябва да се движат задължително с вериги.

50 малки селища в Югоизточна България към момента са без ток. От електроразпределителната компания EVN се надяват до края на деня, че ще бъдат разчистени пътищата в районите на Смолян, Кърджали, Сливен и Бургас, за да оправят повредите.

През изминалото денонощие звената на "Пожарна безопасност и защита на населението" са взели участие в ликвидирането на 190 произшествия, от които 60 пожара и 126 спасителни дейности. Изтеглени са 138 закъсали автомобила и са евакуирани 521 души.

Влак от Варна за Русе е бил блокиран на гара Плиска от около три часа. Причина за забавянето е пряспа на релсите, която не позволявала движение в участъка между гарите Плиска и Хитрино. На Каспичан също са чакали много пътници. Още един влак към Русе се е движил със закъснение.

От днес до 2 януари БДЖ пуска допълнителни места във 175 влака, които ще се движат по най-натоварените маршрути в страната.

Шофьорите да внимават на пътя, за да не усложняват допълнително обстановката, предупреждават от КАТ. Засилени проверки започват от днес в центъра на столицата, бул. "Цар Борис I", "Ломско шосе", "Ботевградско шосе", обяви главен инспектор Богдан Милчев. 300 000 автомобила се очаква да напуснат града за празниците.

fallback
Още от България
fallback