fallback

Цветанов и Кокинов се оплетоха по повод опит за отвличане

Министърът съобщи, че е дете, а градският прокурор - младеж.

21.12.2012 | 15:44

Тотално разминаване настъпи тази сутрин в изявленията на вътрешния министър Цветан Цветанов, неговата пресслужба и на градския прокурор Николай Кокинов.

Трима души са задържани тази нощ при опит за отвличане на дете на бизнесмен, съобщи пред националната телевизия вътрешният министър Цветан Цветанов. Групата предварително се е снабдила с матрак, пистолети белезници и полицейска лампа. Планирано е да искат откуп от 100 000 лева. Планът, който са подготвили, е доста аматьорски, смята министърът.

По същото време в сутрешния блок на bTV Кокинов не можел да коментира "нито на бизнесмена, нито на детето, нито на лицата, които са задържани". Попитан на каква възраст е детето, прокурорът отговори "на средна“.

Съвсем различна информация съобщава пресцентърът на МВР. Задържани трима софиянци за срок от 24 часа. Акцията е проведена заради получен сигнал за подготвяно отвличане с цел откуп на 26-годишен перничанин. За него е установено, че е собственик на две фирми, занимаващи се основно с продажбата на дрехи. В хода на разследването станало ясно, че задържаните са наели гараж в София, където възнамерявали да държат отвлечения, се казва в съобщение, публикувано на официалната страница.

fallback
Още от България
fallback