fallback

Масово се пресича грешно - после "не могат да карат"

След полицейска операция в страната са глобени почни 3000 пешеходци и 450 шофьори

22.02.2019 | 21:45 Автор: Иван Берберов

Масово възрастни хора с малки деца пресичат улиците неправилно и с риск за живота си. Това показват данните от проведената полицейска операция в цялата страна. По време на акцията за неспазване на правилата за движение са глобени над 450 шофьори и почти 3000 пешеходци.

Петък по обяд. Традиционно оживен трафик и много пешеходци около площад "Народното събрание". И подлез на метри от паметника на "Цар Освободител".

Стара Загора, Варна, Пловдив и Бургас са начело на класацията по най-много нарушители, отчитат от полицията. В големите градове повече шофьори и пешеходци не спазват правилата за движение.

Пешеходците често пресичат там, където им е удобно, а на където е обозначено. През десетте дни на поредната полицейска операция, има и тежко ранени, и загинали заради неправилното пресичане.

Глобата за шофьор, отнел предимство на пешеходец на пътека, е 100 лв. и отнемане на 8 контролни точки. На място му се пише акт. Глобата за пешеходец, пресякъл на червено или неспазил разпореждане на полицай, е 50 лв. Само за неправилно пресичане – фишът е за 20 лв.

Няма закономерност дали през деня или през нощта стават повече инциденти, отчитат още от полицията. И напомнят на пешеходците, че е добре да се движат с по-светли дрехи или поне светлоотразителни елементи в облеклото.

Харесайте ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback