След Съвета: Коалицията е стабилна, управленската програма ще се изпълнява

НФСБ тръгва самостоятелно към евровота, Валери Симеонов ще води листата

19.02.2019 | 12:57 Редактор: Василена Василева
След Съвета: Коалицията е стабилна, управленската програма ще се изпълнява

Коалицията е стабилна. Управленската програма ще се изпълнява. Това обявиха лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и съпредседателят на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов след проведения Коалиционен съвет при премиера Бойко Борисов.

ГЕРБ и Патриотите обсъдили да съгласуват законодателните си програми и да стегнат дисциплината в парламента. А целта е да бъде изкаран целия управленски мандат.

"Обсъдихме това да не разчитаме на БСП, които играят на варианта "иди ми, дойди ми" и смятат, че през парламентаризма може да си правят предизборната кампания за евроизборите или за предстоящите местни избори", коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод бойкота на социалистите.

Въпреки промяната в позицията на ГЕРБ, от НСФБ обявиха, че остават против преференциите. По този начин заедно с ДПС остават единствените партии в парламента, които няма да ги подкрепят.

Междувременно стана ясно, че Националният фронт за спасение на България ще се яви самостоятелно на изборите за Европейски парламент, а бившият вицепремиер Валери Симеонов ще е водач на листата. 

Областните организации единодушно са подкрепили номинацията на лидера, като зад нея е застанала и партия "Средна европейска класа", която също като НФСБ е част от "Обединени патриоти".

Самият Валери Симеонов не присъства на Коалиционния съвет в Министерския съвет. 

Харесайте ни във Facebook ТУК.