fallback

"Терем" няма сключен договор с кантората на Радан Кънев

18.03.2016 | 18:47 Автор: Виктор Борисов

"Терем" няма сключен договор с кантората на Радан Кънев, това заяви председателят на Съвета на директорите Стоил Яков в отговор на твърденията на ГЕРБ.  Той определи като "порой от лъжи и манипулации" казаното вчера по негов адрес и по адрес на управляваното от него дружество.

Втори ден продължават да прехвърчат искри между ГЕРБ и ДСБ заради държавното оръжейно дружество "Терем". След като вчера ГЕРБ призоваха премиера Бойко Борисов да отстрани хората на висши държавни длъжности, назначени от ДСБ и лично от Кънев, днес настояха прокуратурата да се намеси и да провери имало ли е конфликт на интереси във военния завод.

Шефът на Съвета на директорите на "Терем" Стоил Яков отхвърли нападките на ГЕРБ, дружеството да има договор с кантората на Радан Кънев и отрече Васил Танков да е партийно назначен от ДСБ в държавното оръжейно дружество. Яков определи Васил Танков като добър професионалист и подчерта, че в оръжейния завод няма правен отдел, което налагало ползването на адвокатски консултации. Яков уточни, че е подписан договор с Танков, защото юриста на завода излиза в майчинство, а месечното възнаграждение е за 2600 лева.  

Радан Кънев коментира създалата се ситуация лаконично в социалната мрежа с изречението: "И сестра нямам". 

 

fallback
Още от България
fallback