Русия няма да задържи инфлацията на 6%: Васил Михайлов

24.09.2014 | 10:26 Редактор: Ирина Георгиева
Русия няма да задържи инфлацията на 6%: Васил Михайлов

Руското правителство няма да успее да задържи равнището на инфлацията около 6% и то ще достигне малко над 7%. Това прогнозира журналистът Васил Михайлов в Денят Он Ер. По негови думи стоките, попаднали под ударите на ембаргото не са изчезнали, а асортиментът е намалял - месо, сирене, вино, консерви и други.

Михайлов заяви, че все още няма официален отговор от Газпром, но се говори, че Москва ще предложи газ на Киев на цена 385$ за 1000 куб. м., което е намаление със 100$. Това предложение обаче ще бъде в сила, единствено в случай, че украинската компания "Нафтогаз" погаси дълга си от над $5 млрд. 

Журналистът коментира и ареста на руския милиардер Владимир Евтушенков. По негови думи до момента е нямало толкова богат задържан олигарх. 

"Проблемът на Евтушенков е, че държи една голяма петролна компания "Башнефт". В момента в Русия се върви към одържавяване на петролните компании. Евтушенков имаше желание да листва на лондонската борса , т.е да влязат и чужди инвеститори. Властта в Кремъл показва, че вече няма олигарси, които са недостижими. След като такъв човек като Евтушенков попада под ударите на властта, вървят бурни процеси." - обясни Михайлов.

Пълния коментар в следващия видео материал: