fallback

САЩ искат да насочат цялото си внимание и усилия към Ирак

Това коментира експертът Мартин Владимиров

14.09.2014 | 10:27 Автор: Ирина Георгиева

САЩ искат да насочат цялото си внимание и усилия към Ирак. Това коментира Мартин Владимиров от Експертен клуб за икономика и политика и асистент в департамента по международни отношения на университета "Джонс Хопкинс" в предаването Денят Он Ер. Според него администрацията на Обама от 2011г. насам действа много непоследователно в региона на Близкия Изток. САЩ не действат решително, допълни Владимиров.

Според Владимиров коментарите, че Ислямска държава ще отклони вниманието на американците от кризата в Украйна, са верни: 

"САЩ смекчиха тона към Русия, особено след обявяването на примирието на 5 септември. Те от около месец се опитват да се измъкнат от украинската криза по най-добрият стратегически начин за тях, за да могат да насочат цялото си внимание и усилие към Ирак, където са изправени през заплаха, която не е съществувала до преди. Терористична организация, която е толкова добре организирана, въоръжена, а и финансирана, че може да застраши ключови, стратегически нефтени запаси в региона."- обясни Владимиров.

Вижте останалата част от коментара на експерта в следващия видео материал:

 

fallback
Още от Коментари
fallback