fallback

Бойко Ноев: Няма да се стигне до война между Русия и Запада

08.08.2014 | 10:45 Автор: Ирина Георгиева

Няма да се стигне до война между Русия и Запада. Още преди месеци било ясно, че Москва ще използва всички възможни средства, за да не допусне стабилизиране на Украйна и да създаде проблеми на ЕС. Това коментира в Сутрешния блок на България Он Ер, бившият служебен министър на отбраната от кабинета на Ренета Инджова, дипломатът Бойко Ноев. 

По думите на Бойко Ноев, Путин печелейки победи си навлича гнева на НАТО и ЕС. Според дипломатът, Украйна трябва да реши какво бъдеще избира - това на войната или бързата евроинтеграция 

"Каквото и дрънкане на оръжие да има до война между НАТО и Русия, която да засегне и България в този смисъл няма да се стигне. Никой няма интерес. Ще стигнем в един момент до ядрени  въпроси, които не са в интерес на никого и никой няма да жертва народа си за един регионален конфликт." - обясни Ноев.

Според Ноев следващото изпитание пред Украйна ще бъде когато конфликтът приключи. Тогава страната ще трябва да избира дали да продължи военните действия или да се примири с отцепилите се  от нея области. 

"Ние трябва да гледаме напред какво ще се случи когато пепелта от войната улегне какво ще имаме на картата. Най – вероятно ще имаме една разделена Украйна, ще бъде въпрос пред украинския политически елит дали да продължат да се стремят да си върнат това, което са загубили и да загубят поколения в една безсмислена конфронтация с Русия или да се примирят с това,което имат и да тръгнат към една забързана интеграция с Европа." - коментира Ноев.

Бойко Ноев каза още, че Москва няма да допусне украинската армия да завоюва вече загубените си територии. 

 

fallback
Още от Коментари
fallback