fallback

Ще се омъжиш ли за мен - след 50 години: История за вечната любов

Гълъбина и Христо Христови от с. Калтинец се бракосъчетаха след половин век съвместен живот

29.11.2018 | 10:50 Автор: Иван Берберов

Предложение за брак след половин век съвместен живот. Историята е от горнооряховското село Калтинец, а главните герои са семейството на Гълъбина и Христо Христови. Те започват да пишат своята обща история преди 50 години. 

Бързо след като се запознават стават семейство пред обществото, но до мечтаната голяма сватба така и не се стига. Животът им бил низ от предизвикателства, изпитания и трудности, но и двамата са категорични, че нито за миг не са си представяли да бъдат един без друг. 

Казват, че тайната на дългия семеен живот не крие не само в любовта, но и в способността да се правят компромиси и да се прощава. 

Половин век по-късно, след 2 деца, 3 внучета и редица изпитания, в живота на Гълъбина идва моментът, за който тя години наред си е мечтала – Христо ѝ предлага с пръстен да се бракосъчетаят. 

Преди дни двамата си казаха официално да в ритуалната зала на Горна Оряховица. Днес двамата казват, че поглеждайки назад са благодарни за живота, който са имали. Най-голямата им радост са децата и внуците и признават, че двамата се обичат все повече. 

 

fallback
fallback