fallback

НС трябва да действа бързо и с крайни срокове, акцентира глас от "Воля"

Двойният стандарт при храните е стоков расизъм, каза Кръстина Таскова

02.05.2018 | 21:00 Автор: Иван Берберов

Депутатите спориха няколко часа дали да приемат оставката на зам.-председателя на НС Емил Христов, след като той отказа достъп до сградата на група хора с увреждания, които имаха уговорена среща с представители на БСП. 

"Хората с увреждания бяха политически употребени. Те бяха превърнати в политическа дъвка между БСП и ГЕРБ. Не прави чест на БСП, която се обявява за социална партия, да ги използва така. В днешния дебат се обсъдиха 30-годишни теми по сценарий“, подчерта депутатът от "Воля" Кръстина Таскова. 

В "Денят ON AIR" гостът уточни, че днес конкретни решения на проблемите на хората с увреждания не са били предложени.

"Призоваваме за прагматизъм. Искаме да се действа бързо с крайни срокове. За тези хора нищо освен решаването на проблемите им няма значение. Нямат значение нападките между партиите. Трябва да направим така, че тези хора да нямат повод да са отново пред Народното събрание догодина", заяви Таскова пред Bulgaria ON AIR. 

По отношение на двойния стандарт на храните между Източна и Западна Европа тя изтъкна, че има надежда той да бъде премахнат, тъй като вече всички са обединени и говорят заедно по тази тема. 

"Не може да разделяме Източна и Западна Европа по какъвто и да е характер. Този двоен стандарт е стоков расизъм. Ние имаме точно толкова право да се храним с качествена храна, колкото и останалите европейци", заключи народният представител. 

Вижте видеото с целия разговор!

 

fallback
fallback