Днес отиваме на обяд в Ирак. Кулинарният свят на Ирак е богат на подправки, като кориандър, бахар, шафран, кардамон, джинджифил, бадемово масло, кедрови ядки, маково семе, сусам и канела на пръчки. Несравним е и ароматът на прясно сварено кафе в медно джезве, поднесено в красиво изрисувани чашки. Неговият вкус, както и този на чая, силно се различават от вкуса на кафето, което ние познаваме, защото в тях се добавят зърна от подправката хел. Тук предпочитано месо е агнешкото, което се изпича на дърва и много напомня на нашето „агнешко по гергьовски". Да видим вкусния материал на Асен Манасиев.
Димана Мирчева ще ни заведе в едно ателие на една художничка, която вае миниатюри и учи на това свое изкуство деца, които имат желание и талант за това. Вижте!