"Портал към други светове"

И още: "Оркестър Титаник" в Сатирата, "Развратникът" в театър София и фамилна екскурзия

28.01.2019 | 16:03 Редактор: Димана Мирчева
"Портал към други светове"

Днес сме на вълна мистика, езотерика, предчувствия и сънища. Казват, че човек може да програмира сънищата си, както и да получи много ясни упътвания за това какво и как да прави в реалния си живот. Следващата ми гостенка написа книга, която се казва „Портал към други светове“ и в нея разказва своя опит за боравене с незримото. При нас е Александра Шехтова.

Христо Бойчев е един от най-играните драматурзи в Европа, пиесите му се играят в 45 страни на пет континента. „Оркестър Титаник“ отново се поставя на софийска сцена, в Сатиричния театър, а актьорите Силвия Лулчева и Иван Панев дебютират в трупата на театъра. Група скитници обитават малка гара, на която никога никой влак не спира. Но това не ги отказва съвестно да репетират качване и ограбване на влак. И така всекидневно до появата на Хари – маг и пиянде, способен да ги отведе в друга, по-щастлива и красива реалност; свръх-същество, разкрило собствената им душевност и светла същност. Вижте какво записа Асен Манасиев за нас. 

Още една премиера, този път в театър „София“. „Развратникът“ с Лилия Маравиля и Ириней Константинов. Един фолософ, една художничка, един лицемер, една измамница, един мъж, една жена. Един ден от живота на Дени Дидро, френски философ, просветител и писател. Еротика и философия кръстосват шпаги в изтънчен диалог, поднесен изискано и остроумно в спектакъла. Асен Манасиев ни заведе там. 

В рубриката ни „Фамилна екскурзия“ решихме да ви отведем в Шри Ланка. Това е една истинска изненада, особено ако отивате за първи път. Ще ви дадем няколко ценни съвети, преди това. Винаги пийте бутилирана вода. Придържайте се към местната кухня, пътувайте с влак, това е най-евтиният вариант и не се надявайте на бурен нощен живот. Тръгвате ли? Тръгваме.