Винаги заедно - приказката на Кристиана и Тодор

И още: Акустичен концерт "Арфата разказва" и екскурзия до Божи гроб

21.01.2019 | 12:16 Редактор: Димана Мирчева
Винаги заедно - приказката на Кристиана и Тодор
Винаги заедно - приказката на Кристиана и Тодор

Кога за последно сте чували някой да казва, че иска винаги, винаги, винаги да е с човека до себе си? Следващите ни герои си го казват непрекъснато, даже и в общата им песен, която носи същото име – Винаги с теб. За една голяма любов в живота и на сцената – вижте в репортажа на Димана Мирчева. 

На 22 януари в литературен клуб Перото ви очаква първият по рода си акустичен концерт за три арфи. Солистите Кохар Андонян, Илияна Селимска и Весела Тричкова се събират за първи път като трио и обещават един наистина вълнуващ концерт, който са нарекли „Арфата разказва“. Асен Манасиев записа за Фамилно част от тяхна репетиция, вижте! 

В рубриката ни „Фамилна екскурзия“ с Димана Мирчева се отправихме към най-святото място за трите основни религии в света – Божи гроб, в Ерусалим, Израел. Титлата Хаджия едно време е била почетно обръщение към хората, посетили това свещено място. В миналото хаджиите са били на особена почит, тъй като поклонението е изисквало не само стабилни финанси, но и сериозна издръжливост и е отнемало най-малко 6 месеца. Днес не можем да си представим какво е да тръгнеш от българските земи пеша или на кон, да изминеш хиляди километри, за да се поклониш пред скалата, където е бил погребан Христос, преди да възкръсне. Сега вече е много лесно да хванеш самолета за Тел Авив и след 4-5 часа да си там. Но така или иначе, смисълът от пътуването е бил и винаги ще остане духовен и всеки го носи в себе си по свой собствен начин.