Да похапнем в...Дания

И още: Най-добрите истории за децата през 2018 година

07.01.2019 | 14:56 Редактор: Димана Мирчева
Да похапнем в...Дания
Да похапнем в...Дания

Асен Манасиев ни е купил билети за Дания, тръгваме с полет сега. Датската храна е изминала много дълъг път от дните на зелето, колбасите и ребърцата. Свинското, зеленчуковите и рибните ястия са основната част от класическата датска кухня. Месото се почиства, опушва, осолява и приготвя за консервиране. Подобна мярка е била от жизненоважно значение в години без консерви и модерни стабилизатори. Другата характерна черта на датската кухня са сандвичите, тук те се наричат кралят на кухнята. В Дания те са около 700 вида: като се започне от филийка хляб, намазана с масло, и се стигне до многоетажния сандвич, наречен Любимият сандвич на Ханс Кристиан Андерсен, състоящ се бекон, домати, пастет, желирано месо, бяла ряпа, разделени от филийки хляб. 

През годината видяхме уникални истории, радвахме се и се смяхме на успехите, на наградите, на силата и на ума на нашите деца, на техните вдъхновения, на техните вълнения. Затова днес ще ви покажем панорама от тези лица на деца.