Как да научим малките деца да се защитават без агресия?

И още: Венецуелска кулинария и забавни клипове

17.12.2018 | 17:43 Редактор: Димана Мирчева
Как да научим малките деца да се защитават без агресия?
Как да научим малките деца да се защитават без агресия?

Асен Манасиев днес ще ни заведе във Венецуела. Това е първата испанска американска колония, обявила независимост през 1811 г. Страната е федерална президентска република, състояща се от 23 щата. Хората във Венецуела не сядат на масата без арепас. Тези царевични питки служат и за предястие, което си поръчват в ресторантите, гарнирано с пържени банани. Използват зелени банани, които издържат на термична обработка. В тази страна обожават да смесват сладко и солено. Да видим какво ще ядем сега...

В следващите минути с Аспарух Йорданов ще се потопим в необятния свят на интернет, социалните мрежи и новините, които буквално извират от там. 

Днес ще си говорим за крав мага. Това е израелски метод за самозащита, известен с използването му в елитните части на Мосад, ФБР и подобни. Преведено от иврит, Крав Мага означава „контактен бой“ и е разработен от Имрих ‘Ими’ Лихтенфелд за нуждите на Израелските отбранителни сили.В основата му са лесни и прагматични техники. Идеята е техниките да са близки с нашите естествени, инстинктивни реакции. Това не е боен спорт, някои експерти дори не го смятат за бойно изкуство, това е метод за самозащита. Как да научим малките деца да се защитават без агресия, ще ни покаже видеото на Асен Манасиев.