Една от най-древните кухни в света - азербейджанската

И още: Рисуване и моделиране за най-малките и рубриката "Облечи си тялото"

19.11.2018 | 17:44 Редактор: Димана Мирчева
Една от най-древните кухни в света - азербейджанската
Една от най-древните кухни в света - азербейджанската

Знаете ли какво готвят в Азербайджан? Азербайджанската кухня е една от най-древните, богати и вкусни кухни в света.  Кухнята на тази страна е основна част от нейната култура, която обединява психологията на хранене, обичаи и практическите умения, създадени през вековете в пълен синхрон с околната среда. Най-важният фактор за създаването на тази кухня е климатът. Територията на Азербайджан обхваща 9 от 11 климатични зони, които определят разнообразието на флората и фауната в региона. Това е солидна основа за създаване на богата кухня.  Ястия като бозартма, долма, бозбаш, чихиртма, хашил, плов или пилаф, шашлик накара Асен Манасиев да ги проучи. 

Днес ще ви покажем рисуване и моделиране за най-малките в една работилница, където Асен Манасиев засне четири, пет годишни дечица, отдадени на изкуството. 

Миналата седмица разгадахме спортно-елегантния етикет, а сега се насочваме в напълно противоположно модно течение. Какви са задължителните компоненти на строгия дрескод? Как можем да вплетем спортни елементи в офиса? Какви са последните тенденции при бизнес визиите? На всички тези въпроси даваме отговор с Криси Табачка и рубриката „Облечи си тялото“ с Томи Хилфигер.