"Две хубави очи" на Мариана Попова

И още: "Кая" и сбъдването на мечтите, и фамилна екскурзия

26.03.2019 | 11:05 Редактор:
"Две хубави очи" на Мариана Попова


"Две хубави очи" е първата песен от бъдещия трети албум на Мариана Попова, по който тя вече работи. Разбира се, че е изключително смело да пееш по текст на Яворов. Поемаш огромен риск, защото всички ние малко или много вярваме в догмата, че „Великите не се пипат”. Същевременно се възмущаваме, че младите не ги знаят и помнят. Как дa се докоснат днешните деца до класиците, ако ги направим недосегаеми и заради това далечни и недостижими. Затова ще чуем песента сега.

Днес ще си говорим за сбъдването на мечтите, за променянето на човешката история, за специалните умения на хората, за въображението. Всичко това го има в книгата на Анна Палазова „Кая“. Авторката, всъщност, се занимава с финанси и администрация, но книгата е голямата й мечта. 

В рубриката за фамилна екскурзия днес тръгваме за Мачу Пикчу - Изгубеният град на инките”, На над 2400 метра над морското равнище, високо в Андите, се намира този прочут древен град! Той е една от най-посещаваните дестинации в Перу. Мачу Пикчу е символ на Империята на инките и датира от около 1450 г. През 2007 е определен като едно от 7-те нови чудеса на света! На кечуа език – индиански – “Мачу Пикчу” означава “Стар връх” или “Стара планина”. Да видим още във видеото на Димана Мирчева.