fallback

Риба и морски дарове...Да похапнем в Норвегия!

И още: Пиеса на 15-годишна българка на Бродуей

26.03.2019 | 10:27 Автор: Димана Мирчева

Днес отиваме с Димана Мирчева на обяд в Норвегия. Традиционната норвежка кухня използва продукти, които лесно се получават в местните условия - риба и морски дарове, свинско месо, картофи и други кореноплодни растения. Така че сушената и осолената треска са основните продукти в крайбрежните райони в северната част на страната. Националното ястие на Норвегия е задушено агнешко и говеждо месо, разбира се, всички тези деликатеси са с непроизносими имена, поне за мен.

Пиеса на 15 годишна българка ще се играе на Бродуей. Това заглавие ни грабна вниманието тази седмица и решихме да разберем какво се крие зад това. Димана Мирчева откри повече информация за Лия Иванова, написала сценарий за постановката „Вечно завръщане“, която ще се играе на фестивала „Оф Бродуей“. Вижте!

fallback
fallback