[related_articles]
Димана Мирчева ще ни заведе на обяд в Мадагаскар. Оризът, който се е превърнал в основата на повечето ястия, е донесен и култивиран от ранните мореплаватели.
Освен със земеделие те са се изхранвали и с лов, което е допринесло за изтребването на местната мегафауна. Тези източници на храна са били допълнени от телешкото месо под формата на зебу, които имигрантите от Африка са довели със себе си около 1000 г. от н.е.
Търговията с арабските и индийски търговци от една страна и с европейските трансатлантически търговци от друга, допълнително обогатяват островните кулинарни традиции, добавяйки нови плодове, зеленчуци и подправки и формирайки по този начин кухнята на Мадагаскар.
Вижте още във видеото.
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК