Магична среща "Златна котка 2019"

И още: Музикалната комедия "Невъзможна любов" и фамилна екскурзия в Монголия

25.02.2019 | 13:57 Редактор: Димана Мирчева
Магична среща
Магична среща "Златна котка 2019"

Магична среща "Златна котка 2019" за осма поредна година ще властва в столицата на хумора, сатирата и магията Габрово. А специално за „Златна котка“ в България пристига президентът на Международната федерация на магичните общества Доменико Данте. Вижте повече в репортажа на Димана Мирчева. 

"Невъзможна любов" - музикалната комедия, която ще разтърси сцената на Нов театър НДК. Това е един спектакъл с много музика, смях и саксофон. Повече за него вижте в репортажа на Асен Манасиев. 

В рубриката за „Фамилна екскурзия“ тръгваме за Монголия. Това е страна на номади, необятни степи и диви коне. Това е земята на Чингис хан. Център на Монголската империя през XIII век, най-голямата държава в човешката история.
Днес Монголия граничи с Русия на север и с Китай на юг. Обхваща огромна площ от 1.5 млн. кв. км., две часови зони, разнообразен климат и релеф. Повечето жители на страната са монголци, като 30% от тях са традиционни пастири-номади.
Основната религия е тибетски будизъм, но древният шаманистичен тенгризъм все още се практикува. Едно от малкото кътчета по света, където времето сякаш е спряло. Какво не знаем за Монголия? Вижте във видеото на Асен Манасиев.