Философ с досие или коя наистина е Юлия Кръстева?

Журналисти и преподаватели разглеждат казуса…

03.04.2018 | 16:08 Редактор: Иван Берберов
Философ с досие или коя наистина е Юлия Кръстева?

Световноизвестният философ Юлия Кръстева се оказа поредният високо ценен българин с досие. 

Темата развълнува не само литературните среди, а дори водещи журналисти и преподаватели се събират в Министерското ведомство, за да разглеждат казуса.  

Какво всъщност знаем? В досието на Кръстева няма неин подпис и дори изречение с нейния почерк. 

Кои са жертвите и кои палачите? Кога ще прочетем страниците на миналото, така че истината да ни освободи наистина? Коментират за "Околосветско" проф. д-р Миглена Николчина и музикантът Стоян Михалев.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Krasimir Kabakciev
преди 6 години
Защо толкова се усложняват нещата? В предаването се заявява: "Какво всъщност знаем? В досието на Кръстева няма неин подпис и дори изречение с нейния почерк." Ако това е така, Кръстева не е агент на ДС! И ако евентуално има, тя тогава е агент на ДС! Кръстева казва, че не е! Твърди, че не е писала нищо за ДС. Прекрасно! При този сценарий логичният ход е: съдебно дело! Но не в България, с нейната корумпирана съдебна система, в която на два пъти се наложи френският посланик да се намесва, и не с профанския "закон за досиетата" на БСП, а в Париж - откъдето произлиза модерната концепция за човешките права! А Михалев първо да се подготвя по темата, и чак тогава да предлага Кръстева да била съдела офицерите от ДС! Кръстева да била съдела офицерите за това, че са й приписали сътрудничество на ДС? Михалев, как ще съдите човек, за извършено действие, което тогава е било не само законно, но и достойно за похвала? Сигнализирай за неуместен коментар