Книги и задачи през ваканцията или истинска ваканция?

Темата коментирахме в "ОколоСВЕТСКО" с училищния директор Асен Александров и психолога Мария Енчева–Иванова

04.01.2018 | 14:47 Редактор: Тодор Петров
Книги и задачи през ваканцията или истинска ваканция?

Всяко дете, независимо от неговата възраст, очаква ваканцията с нетърпение и си я представя именно като ваканция - с много игри, свободно време и неправене на нищо съществено. Да, но училището има списък с книги, които трябва да прочете, задачи по математика, които да реши и проекти, които трябва да предаде.

Трябва ли да натоварваме децата през ваканцията и кога домашните стават прекалени и започват да пречат на децата вместо да им помагат? Това е темата която  коментираме днес с Асен Александров – директор на 51-во училище в София и детския психолог Мария Енчева–Иванова.

"Домашните трябва да бъдат пожелателни, не задължителни по време на ваканция. Отношението на учителя е много важно, защото подходът е този, който може да накара децата, както да обичат, така и да намразят училище", обясни Асен Александров.

Вижте повече във видеото!


1
0 rate up comment rate down comment 0
Боби Борисов
преди 8 месеца
Гледам че директора не даде думата на психоложката ! Малко превъзбуден ми се видя .Ако бях на мястото на Марчето ... Щях да му завра една от възглавниците в муцуната му дето не я затвори ! Сигнализирай за неуместен коментар