Какво значи традиционни ценности и заплашва ли ги някой

Дебати около националната стратегия за детето

15.02.2019 | 23:55 Редактор: Зара Паталева
Какво значи традиционни ценности и заплашва ли ги някой

Светият синод на Българската православна църква не е одобрявал становище относно Национална стратегия за детето 2019-2030 г.

Документът беше публикуван на сайта в петък следобед, на 8 февруари, като в него се призоваваше Министерски съвет цялостно да преразгледа, коригира и допълни стратегията. В становището се посочваше, че забраната на физическите наказания на децата ще доведе до тотално непослушание на детето спрямо родителите му и безконтролно развитие на детската личност, а родителите не бива да бъдат ограничавани във възпитателните си методи.

Въпреки че то е публикувано на официалната страница на Синода, оттам уточняват, че позицията е лично на ловчанския митрополит Гавраил. В последствие, Светият синод свали от сайта си становището за националната стратегия за детето.

"Невъзможният път" – книгата на мореплавателя Дончо Папазов излиза в ново издание. Премиерата беше на 13 февруари. Дневникът от околосветското пътешествие се завръща на рафтовете в книжарниците заради читателския интерес.

164 дни, 19 000 морски мили, пътешествие с яхта, събрани върху близо 300 страници, повечето от които документални.

"Невъзможният път" е името, с което е кръстен маршрутът, преминаващ на юг от нос Добра надежда, нос Луин и нос Хорн през Атлантическия, Индийски и Тихия океан. Малцина са моряците, които са се осмелили да мечтаят за него, а още по-малко са тези, дръзвали да го изминат.

Дончо Папазов е роден на 21.02.1939 г. в София. Той е известен български мореплавател, но това не е всичко. Двадесет години работи в киното и телевизията. Сценарист, редактор, журналист, автор и водещ на документални филми и телевизионни предавания. Активист по време на демократичните промени в България в началото на 90-те години на ХХ век. Депутат от СДС в 36-ото народно събрание, главен редактор и главен продуцент в БНТ, експерт в СЕМ. По образование е икономист.
Тази година Дончо Папазов навършва 80 години.

Втора част гледайте тук >>