Остана ли печелившо политическо говорене днес

Какво говорят политиците в България днес

08.02.2019 | 23:55 Редактор: Зара Паталева
Остана ли печелившо политическо говорене днес

Приоритет, отговорност, конкретика, визия, стратегия и политическа воля са най-често употребяваните думи от българските политици. С тях може да се сглоби 40 минути реч, в която няма съдържание.

Политическото говорене показва, че избирателят е наивен, политиката е театър, постановките са скъпи, а представленията са слабо посетени.

Понякога трябва да се замисляме, че хората, които правят законите на България, трябва да познават и законите на собствения си език.

Филмът "Touch me Not" спечели голямата награда "Златна мечка" на фестивала Берлинале на 24 февруари 2018. Режисьор е румънката Адина Пинтиле, а филмът е копродукция, в която взимат участие Германия, Чехия, Франция и България. От българска страна участват актрисата Ирмена Чичикова и актьорът Георги Налджиев.

"Touch me Not" провокира противоречиви реакции от публиката на фестивала - някои го определят като шокиращ и скандален. Пинтиле иска да тества границите на интимността и по тази причина продукцията няма как да не съдържа и доста кадри с голи тела. Друга основна тема е това какво намираме за привлекателно и какво – не.

Познаваме ли тялото си? Кога нещо е извратено и кога нормално? Лентата като танк премазва всички табута и експериментира с границите на човешкия комфорт.

Друг толкова интимен филм, който изкарва половината зала от киносалона с неудобните си кадри и въпроси, няма.


Втора част гледайте тук >>