Как станахме европейски столичани

Откриването на европейската столица на културата Пловдив

18.01.2019 | 23:50 Редактор: Зара Паталева
Как станахме европейски столичани

От осанна до разпни го или голяма сцена за още по-големи драми се получи при откриването на европейската столица на културата Пловдив.

В социалните мрежи се изля вълна от гняв, подигравки и недоволство от прахосаните пари за спектакъл, който не е постигнал очакванията.

След множество ожесточени дебати, публикации и коментари в различни медии по темата за милионите, похарчени за откриващата церемония на европейската столица на културата, Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира за евентуално извършено длъжностно престъпление и ще разследва изразходването на средствата.

Запознайте се с Книговище – дигитална платформа, която има за цел да стимулира четенето и разбирането на всякакви книги и текстове – от приказки и отделни глави, през енциклопедии, комикси, цели романи.

Зад проекта стоят три симпатични дами Десислава Гаврилова, Яна Генова и Искра Джанабетска-Кавалджиева, които вдъхновени от популярния в немскоезичния свят сайт "Антолин", решават да направят нещо подобно и за българските деца.

Втора част гледайте тук >>