Опорни хора

Събота от 19:30 часа
още

Росен Плевнелиев: Програмираме да сме бедни и изолирани, ако сега изпуснем влака

Той отправи апел към системните политически сили - да разберат историческата си отговорност и да направят правителство

19.10.2024 | 20:15 Редактор:

Подходът за съставяне на кабинет е сбъркан и това е голямо разочарование. Това заяви в предаването "Опорни хора" Росен Плевнелиев - президент на България от 2012 г. до 2017 г.

"Като човек се определям като позитивен реалист. Като реалист, инженер човек, знам колко е трудно да се състави правителство, когато подходът е сбъркан. А те сбъркаха, защото всеки се дели от всеки. Бъдейки позитивен реалист, все пак се надявам, че ще има някаква промяна след седмите подред избори", каза още той. 

По думите му вече има голямо отрезвяване, че няма повече накъде и трябва да се даде всичко, за да може най-после тази държава да бъде управлявана. 

Трябва ни ясна политическа воля за правителство, което да ни вкара в Еврозоната, категоричен беше бившият държавен глава.

"Заявявам пред всички български граждани - ако изпуснем сега влака, ние се програмираме да бъдем изолирани, бедни, както в последните три години - без 1 лев стратегическа инвестиция, без едно създадено работно място, нестабилни, с никакъв план за развитие", каза още Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR

Президентът (2012 - 2017) отправи апел към системните политически сили - да разберат историческата си отговорност и да направят правителство. 

Целия разговор гледайте във видеото.