Опорни хора

Събота от 19:30 часа
още

Асен Агов: Русия се съсипва от Путин, но той не може да издържи дълго така

Журналистът коментира политическата обстановка в страната в контекста на войните в Украйна и Близкия изток 

12.10.2024 | 21:41 Редактор:

8% от БВП на Русия се дава за войната в Украйна, а всичко това се отразява на хората. Това заяви журналистът Асен Агов в предаването "Опорни хора".

По думите му милиони хора са напуснали страната. "Русия се съсипва именно от Путин. Той не може да издържи дълго така - при санкциите, при липсата на хора, при липсата на научно-технически прогрес", категоричен беше журналистът.

И допълни, че украинците правят всичко възможно, за да спрат Путин. "Ако не са Европа и Америка, които подкрепят Украйна, тя няма как да се справи с всичко това. Това са уморени хора, които сънуват кошмари, нямат спокойствие, не могат да се видят със семейството си, защото не им стигат силите за всичко това. Но не трябва да се позволи по никакъв начин Русия да надделее в този конфликт, защото тогава заплахата ще бъде много по-голяма за всички ни и много по-скъпа", категоричен беше Агов пред Bulgaria ON AIR. 

Според него нашата сигурност, като европейци и българи, е час по-скоро да се намери изход и от войната в Близкия изток. 

Агов е на мнение, че България има интерес Камала Харис да спечели президентските избори в САЩ.

"Защото тя е предвидима, защото знаем политиката, която водиха, и защото знаем, че тя е приятелски настроена към всички онези, които поддържат демокрацията", подчерта журналистът.

"Няма съмнение, че европейците оставаме с впечатление, че Тръмп е готов да жертва интересите на Украйна, само и само да спре войната и да се договори с Путин. Защо мисли така, няма логично обяснение", каза още Асен Агов

Гледайте целия разговор във видеото.