fallback

Кубрат Пулев: България буквално и преносно гори

“Махмуд Чар е труден противник, но аз смятам, че съм по-добрият боксьор”, заяви Кобрата

20.07.2024 | 20:30 Автор: Йоана Великова

“Ситуацията в държавата е тежка. Аз не съм човекът, който да определя и да казва, защото нямам този опит, но ме боли от това, което виждам чисто като българин и като човек, който милее и обича България, родител, баща. Криво-ляво българинът се оправя, виждате пожари, държавата гори и директно и индиректно, тежка е ситуацията, но нямаше как да доведе до нищо различно, при условие, че държавата я няма. Няма държавност, няма качествени и стойностни лидери, които да бъдат принципни, да си държат на думата, да бъдат умни, да забравят и да загърбват себе си и да мислят за народа. Вече сме 2024 година, би трябвало наравно с развитието на технологиите в световен мащаб да се развива и човечеството чисто интелектуално, духовно и ценностно. За съжаление, вървим надолу”, коментира боксьорът Кубрат Пулев в предаването “Опорни хора”. 

Той заяви, че не само егото на политиците е проблем, а и различните интереси, но те не си дават сметка, че всички хора са временни и че техните лични интереси са прекалено дребни пред обществените интереси. Думата “отговорност” я няма на абсолютно никакви нива, смята Пулев.

“Иска ми се по някакъв начин хората да бъдат с по-голям дух и колкото и трудно да става да са още по-инатливи и да бъдат още по-непримирими, но хората не са непримирими, защото са лъгани във времето. Силният дух означава човек непримиримо да вярва и да не се предава. Положението не е трудно, а трагично. Виждаме, нови партии се разрушават, но никой не идва да ги разруши, а те самите чисто ценностно и интелектуално не са подготвени за тези неща”, допълни Пулев пред Bulgaria ON AIR.

На въпросът дали боксьорът ще влезе в политиката, той отговори, че няма такива амбиции. 

“За мен България е любов, за мен България е нещо много повече от просто държавата, в която съм роден. България е любов, предадена ми от моя баща и аз с каквото мога помагам и смятам допринасям немалко. Аз съм горд българин, няма как да бъде другояче, затова и на мачове започнахме да излизаме с българското знаме на ръцете. На по-късен етап започнаха да слагат българското знаме и на ръцете на полицаите”, поясни Кубрат Пулев.

Пулев хвърли светлина за предстоящия си мач с Махмуд Чар. Сблъсъкът ще е през октомври в Пловдив.

"Най-вероятно ще бъде на стадион "Ботев" в Пловдив, защото аз държа да е в България, би било грандиозно шоу, може би ще има и много популярни певци, които ще пеят, Стадиона го огледахме, беше много добре направен и се надявам да се получи едно грандиозно шоу, което да оправдае очакванията на хората", заяви боксьорът.

Гостът определи Махмуд Чар като труден съперник.

“Играл е с Кличко, дори Кличко се затрудни и след този мач той прекрати своята кариера. Той е противник, който трудно се преодолява, но аз мисля, че с една добра подготовка и дисциплинирана игра мога да го победя, защото има повече качества от него, идвам от българската боксова школа, която е много добра", допълни Кобрата.

Целия разговор гледайте във видеото.

fallback
Още от Опорни хора
fallback