Опорни хора

Събота от 19:30 часа
още

Пандов, ПП-ДБ: Десислава Атанасова вече не е политик, трябва да промени мисленето си

Дискусията за конституционни съдии беше в сферата на неписаните правила, добавя депутатът

22.01.2024 | 18:55 Редактор: Таня Харизанова

В предаването „Опорни хора“ гостува доц. Васил Пандов, депутат от ПП-ДБ.

Темите на разговора са изборът на конституционни съдии, предстоящите ротации и рокади, очакват ли се политически трусове и др.

„Дебатът, който се проведе за конституционни съдии беше фокусиран върху кандидатурата на Десислава Атанасова. В този дебат като че ли останаха на заден план качествата на кандидата, предложен от ПП-Дб съдия Белазелков, който имаше безспорен авторитет и беше приет изключително добре от цялата професионална гилдия с това, че е бил два мандата председател на Съюза на съдиите, вкл. дългия му стаж като съдия. Относно кандидатурата на Десислава Атанасова, тя отговаря формално на критериите. В това няма спор. Изборът на кандидат за конституционен съдия е поставен в едни рамки, които позволяват тя да бъде издигната. Дискусията беше в сферата на неписаните правила, какъв трябва да бъде кандидатът за конституционен съдия. Единият аспект е професионална подготовка и кариера, другият аспект е политическа ангажираност“.

Доц. Пандов посочи, че в случая е имало много малък период от време при избора.

„Редно е Десислава Атанасова да си направи отвод, когато дойде време да се гласува по конкретни дела. След избора й от НС за конституционен съдия тя няма вече качеството на политик и трябва да промени начина си на мислене, като член на един независим орган, който трябва да взима независими решения, които се градят на вътрешното й убеждение“.

Целия разговор гледайте във видеото!


2
0 rate up comment rate down comment 0
Гений
преди 5 месеца
*** от гениална по-гениална идея бълва :) Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Лили
преди 5 месеца
Абе и вие трябва да промените мисленето си Сигнализирай за неуместен коментар