Опорни хора

Събота от 19:30 часа
още

Деян Донков: Без Сашо Морфов Народният театър няма да е същият

Неговите представления са знакови, емблематични, допълва актьорът

13.03.2023 | 14:00 Редактор: Таня Харизанова

В предаването "Опорни хора" гостува актьорът Деян Донков.

Какво се случва в Народния театър?

„Такова нещо не се е случвало, но има време за всичко, тоест нормално е да има сътресения, катаклизми и всичко останало. Цялата земя се тресе, по цялата Земя виждате колко много смърт има, а ние се занимаваме с бои и партии“, каза Деян Донков.

По повод скандала с Велислава Кръстева, звездата на българската сцена заяви: „Аз не знам коя е, не следя политиката. Не съм и журналист. Моята работа е друга. Да знам тонове текст и да влизам в сърцата на хората. Това е съвсем друга професия. И наистина стаих някакъв гняв, който се акумулира от предишния, слава Богу, бивш министър на културата Минеков. Но той бълваше страхотни лъжи. И за това, че ние сме на два полюса, че ние сме „за“ Васил или „против“ Сашо. Глупости. Пълни глупости. Целият Народен театър винаги е бил щастлив - и трупата, и хора. Тоест, ние всички, цялата трупа, ако искате, питайте поотделно, дали искат да се върнат. Да, искаме той да работи! Без него Народният театър няма да е същия. Може да стане по-добър – не знаем, но може да стане и по- лош, но няма да е същия! Неговите представления са знакови, емблематични и т.н.“

"Все пак аз имам респект към Сашо Морфов, като към режисьор, като към човек, когото дълбоко уважавам и общо взето съм се оставил той да диктува нещата в голяма степен, когато правим нещо заедно", заяви Деян Донков.

Целия разговор гледайте във видеото!