Опорни хора

Събота от 19:30 часа
още

Ген. Коцалиев: 700 млн. католици бяха настроени срещу България

40 г. от ареста на Сергей Антонов. Спомените на бившия шеф на ГСУ

28.11.2022 | 13:00 Редактор: Таня Харизанова

Навършват се 40 г. от ареста на Сергей Антонов, обвинен за атентата срещу Папата. Какво стана с мистерията „българската следа“?

„700 млн. католици бяха озверели срещу България“, казва в спомените си ген. Константин Коцалиев, бивш шеф на Главно следствено управление, в предаването „Опорни хора“. Как беше замесено името на Сергей Антонов?

„Името беше замесено с оповестяването на ареста на Сергей Антонов, т.е., ето ги злодеите, ето варварите от Изток. Това сме ние – сателитите на Съветския съюз, които посегнаха на живота на Светия отец, духовен водач на 700 млн. католици. Срещу живота на Папата беше посегнато на 13-ти май 1991 година. Върху България се лепна едно петно, изсипа се една огромна кофа лъжи, една клевета и безкрайна бъркотия“.

Как точно бе избран Сергей Антонов, върху когото падна обвинението за атентата?

„Това е в зоната на предположенията. Това бе едно момче, което помага на хората, които свалят багажи и си качват багажа за самолета, и им казва „Добър ден! Добре дошли! Автобусът ще Ви закара до летището“. Може би са преценили, че е лабилен човек, слаба личност“.

Целия разговор гледайте във видеото!

 

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
шопендар
преди 1 година
НИТО ДАТАТА Е ВЕРНА,НИТО СМЕТКИТЕ,ИМПРОВИЗИРАТЕ Сигнализирай за неуместен коментар