fallback

Светлозар Желев: Любовта към книгите да бъде възпитавана в училището и в семейството

Още интересни теми в предаването ДНЕС в неделя по Bulgaria ON AIR

06.09.2016 | 16:03 Автор: Ирина Георгиева

ДНЕС в неделя на 4 септември на гости на водещата Ирина Белчева е мъжът, който вярва, че книгите не са универсално лекарство, а път, по който да решим всеки проблем, да изживеем живота си достойно и в хармония със себе си и другите. 

Светлозар Желев е човекът, посветил живота си на книгите.

За мен не е важен броят прочетени книги, а това, което са ни дали, обясни Желев. Той добави, че за него те са жалоните по пътя, който върви.

Имах прекрасно детство, израснах в добро семейство, сред много книги, разказа Желев. Той обясни, че брат му е пишел и добави, че който има талант - това е дар свише.

Брат ми ме научи да чета на 3 години, разкри Желев. Имам пропуски в образованието си, не скри той.

Радвам се, че като бях дете не стоеше въпроса кое е по-важно дали да играеш навън или да четеш - двете неща бяха важни и ги правихме, посочи Желев.

Има време за всичко, подчерта той. По думите му за нас знанието беше неделима част от нас - и в семейството, и в училище. 

В България има страшно интелигентни млади и четящи хора, смята той.

В предаването гостува и астрологът Силва Дончева, давайки прогноза за предстоящия месец септември - за какво да внимаваме, кои зодии са в добра ситуация и трябва ли да се притесняваме от ретроградния Меркурий.

Можем ли да се учим онлайн и остарял модел ли е училището и класната стая? Това е темата, която разискваха забавните репортери Асен и Боби.

Прознание е образователна платформа - това е цялостно образователно решение, което напомня на моделите в Канада и Австралия, които са изместили традиционната форма на обучение. 

Платформата предлага онлайн уроци в специално разработена виртуална класна стая със собствена методология. Децата учат с учител на живо онлайн като могат да надградят знанията и уменията по всички образователни предмети в избран от тях курс.

Можем ли да преодолеем разстоянията и стереотипите в образованието, водещата Ирина Белчева разговаря със Светлана Савова - част от екипа на платформата и преподавател в курса "Лидерство и мотивация".

 

fallback
fallback