fallback

Панайот Панайотов: Един певец няма право да говори срещу друг!

Вижте още интересни гости и теми в предаването ДНЕС в събота

10.08.2016 | 14:08 Автор: Ирина Георгиева

Момчето, което говори с морето

ДНЕС в събота на 30 юли Ирина Белчева срещна зрителите с едно от най-емблематичните имена за българската естрада, човекът възпял жените и любовта, както никой друг. Днес на гости на Ирина Белчева е момчето, което говори с морето - Панайот Панайотов.

В Летния театър в Бургас са ставали много концерти, а на сцената има много история, не скри любовта си Панайотов към морския град. По думите му емблематичната песен "Момчето, което говори с морето" е представена именно там - в конкурса "Песни за Бургас". "Беше незабравимо", спомня си той.

През 1994 г., когато направих кавър на "Момчето, което говори с морето" успях да я почувствам.

Ние си правим едни планове, но всичко се определя от нашия Създател, подчерта Панайотов. 

Бях много буйно дете и имах безгрижно детство, разказа Панайотов. 

Той е открил музиката в себе си в гимназията. Първата песен, която съм изпял пред микрофон е на Том Джоунс - Дилайла.

Един певец няма право да говори срещу друг, подчерта той.

Ирина Белчева срещна "виртуално" Панайотов с продуцента Владислав Славов.

Младите и старите БГ хитове

Забавните репортери Асен и Боби говориха по темата за естрадата и модерната музика и трябва ли да познаваме музикалната ни история.

Ирландски танци и Irish dance academy Sofia

Музикалната тема в предаването продължи с ирландски танци и Irish dance academy Sofia, които стартират кампания за събиране на средства, с която целят да накарат повече млади хора, деца и родители да влязат в залата, да танцуват и да бъдат в добра физическа форма. 

Ирландските танци са фолклорен стил съдържащ в себе си хилядолетни ирландски традиции и модерни класически техники развивани от танцьорите през вековете. За да научат повече хора на изкуството на ирландските танци, Irish dance academy Sofia са поканили гуруто в ирланския танц и главен танцьор в спектакъла "Ривърденс" д-р Брендън Де Гали, който ще проведе танцов уъркшоп и лекция в София.

За това, както и за специалните обувки на ирландските танцьори, както и още много други тайни от кухнята, разказа хореографът Росен Михайлов.

 

fallback
fallback