Астор за баба си: Беше велика, тя ми даде пътя в живота

Гледайте в ДНЕС в неделя и Мирослава Кацарова за концертната програма, посветена на бразилската музика

10.08.2016 | 13:28 Редактор: Ирина Георгиева
Астор за баба си: Беше велика, тя ми даде пътя в живота

Астор за магията

ДНЕС в неделя създаде усещане за много магична сутрин. Водещата Ирина Белчева срещна зрителите с един истински фокусник, който заплени с уменията си и арменското си чувство за хумор.

Астор е единственият илюзионист в Европа, който е награден със "Златният Оскар" от Международното братство на маговете. Той има 20 хил. представления.

Бабата на Астор е "виновна" за страстта му към магията. Тя му е показала фокус с пръстен.

"Това беше велика баба, защото тя ми даде пътя в живота на 5-годишна възраст", разкри той.

Астор демонстрира фокуси в студиото на Ирина Белчева.

Мирослава Кацарова за концертната програма, посветена на бразилската музика

Магиите в студиото продължиха и с пленяващата джаз певица Мирослава Кацарова, която разказа за новия си албум и предстоящ концерт.

Всички композиции, които Мирослава Кацарова е избрала за репертоара, са знакови и любими боса-нова песни. За концертната програма, посветена на бразилската музика, те са аранжирани и интерпретирани по нов начин. 

На откритите сцени по време на турнето заедно с Мира ще бъдат Христо Йоцов (барабани), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Мирослав Турийски (пиано). Пианистът е автор на по-голямата част от аранжиментите в програмата. В изявите ще вземат участие и гост-музикантите Николай Карагеоргиев (китари) и Младен Димитров (перкусии и програминг). Към песните има видеа, които допълват посланието, атмосферата и емоциите, закодирани във всяка от подбраните композиции. Цветовете, улиците и хората от Бразилия са естественото продължение на историите, разказани чрез музиката в Desafinado Live.

Летните концерти от проекта започват от Созопол на 13 юли. Събитието там ще бъде в уютния двор на клуб "Мишел". На следващия ден, 14 юли, Desafinado Live гостува в Бургас, където концертът се осъществява в партньорство с общината и ще се проведе на открита сцена "Охлюва". В петък, 15 юли, боса-нова ще звучи на централния плаж във Варна. Там певицата ще представи музиката на Бразилия в клуб "Ментол".

Последната юлска дата, запазена за композициите на Жобим, Жилберто и Джаван, е 16 юли. Тогава е концертът в Пловдив. Той е обявен в най-пулсиращата част на града, пълна с цвят и живот като самата Бразилия – Капана, на открита сцена между прекрасните малки улички. Входът за този концерт също е свободен. Началният час на събитията от турнето е 21.00 ч., само във Варна ще започне в 22.00 часа. Заключителният концерт ще бъде в София на 4 август, в One More Кино.