fallback

ДНЕС в неделя: Шеф-готвач Петър Михалчев за тайните на Азия

Oще интересни теми и гости в предаването ДНЕС в неделя по Bulgaria ON AIR

27.06.2016 | 16:21 Автор: Валерия Петрова

Днес в неделя с Ирина Белчева - по-различният съботно-неделен сутрешен блок. Мястото и времето, в което се настанявате удобно вкъщи, а ние ви предлагаме едно по-различно събуждане в неделната утрин. 

В неделната сутрин гостува един истински шеф-готвач, който ни помога да разкрием тайните на Азия, а и неговите. Като малък са го наричал Пепи Белята, днес той е истински самурай. През 2008 година за първи път отива в Токио и там се влюбва в японската кухня. Има ли суши с киноа, как се готви скумрия с портокали и на какво има вкус рибата - балон разказва шеф Петър Михалчев. 

Срещаме го с близки приятели, с които се отдават на високи скорости, с главния готвач на футболния отбор “Байерн Мюнхен” - Атанас Вутов, както и с шеф Андре Токев.   

Какво означават окономияки, фугу, мизуйокан, якитори, донбури и сейро, гункан, якисоба, тайяки вижте в следващото видео! 

Кулинарната тема продължава с вълнуващата книга “Джули и Джулия”, а на гости е дамата, дръзнала да преведе този бестселър - Гергана Стойчева - Нуша. Тя разказва дали се е вдъхновила да приготви тези 524 рецепти за 365 дни и какво да четем през лятото. Редовните минутки за смях с Аспарух Йорданов и Клик, както и новият спор между Асен и Боби, който е наистина ожесточен, защото Боби си почива на морето.

 

fallback
fallback