Проблемът с марихуаната – Провокативно, епизод 12

Гледайте Провокативно по Bulgaria ON AIR всяка неделя от 17:30

17.07.2016 | 19:01
Проблемът с марихуаната – Провокативно, епизод 12

В “Провокативно” тази седмица темата е – проблемът с марихуаната. Трябва ли употребата на канабис за медицински цели да бъде позволена у нас? Как конопът помага на хора, болни от рак, множествена склероза, диабет? Евентуалното легализиране или декриминализиране крие ли опасност от пристрастяване и злоупотреба от непълнолетните?

Първо ще чуем изповедта на една смела жена, която от 5 години се бори с рака – Елена Маразова. Тя ще сподели през какви трудности преминава ежедневно и как марихуаната й помага в битката с тежката болест.

В рубриката “Женските досиета Х” продължава разказът на Екатерина Бончева за писателя, литературен критик и журналист в радио “Свободна Европа” – Румяна Узунова.

Гост на “Провокативно” е и д-р Юлиан Караджов, който е един от участниците в първото национално изследване на нелегалния пазар на наркотични вещества у нас. Той ще изрази аргументите си защо трябва да се легализира марихуаната за медицински цели в България.

На противоположната позиция е д-р Боряна Екова, специалист психиатър, ръководител на програма за лечение на лица, зависими към опиоиди. Какви психологически вреди може да причини марихуаната на младите?

Този път в своята анкета Илиян Любомиров попита хората трябва ли да се легализира или декриминализира марихуаната за медицински нужди.