Два поредни дни: Жена даде 7000 лв., €7000 и злато на ало апаши

Силистренката участвала в "акция по залавяне на телефонни измамници"

30.01.2019 | 15:01 Редактор: Анисия Иванова
Два поредни дни: Жена даде 7000 лв., €7000 и злато на ало апаши

64-годишна жена от Силистра стана жертва на телефонна измама със сумата от над 21 000 лв. и златни накити, съобщиха от МВР.

Жената приела да участва в "акция по залавяне на телефонни измамници". В понеделник тя се доверила на телефонно обаждане от мъж, представящ се за полицай, и се съгласила да съдейства на органите на реда, като хвърлила от балкона си 730 евро и около 100 грама златни накити и монети.

Това обаче не било всичко. Само ден по-късно мнимият полицай отново се свързал с жената. Така този път тя изтеглила от банка спестявания в размер на 6000 евро и 7700 лева и по инструкции ги оставила край пътя между Бяла и Плевен, където стигнала с личния си автомобил.

Действията ѝ били направлявани през цялото време от мнимия полицай чрез мобилен телефон. Едва след като оставила парите на пътя, жената разбрала, че е измамена.

По случая е образувано досъдебно производство. От ОДМВР - Силистра за пореден път посочват, че не съществува практика полицията да иска пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи.

При друг аналогичен случай от вчера, 74-годишна жена даде на измамници сумата от 5000 лв. в Разград.

Жената получила обаждане от непознат, представил се за полицай по телефона. Тя оставила под дърво на улица "Бели Лом" 5 000 лв. По случая е започнато разследване.